Hoe smaakt verse Tzatziki?

Daar gaan we weer. Dit keer een korte kritiek op het fenomeen terras. Wederom was ik met mijn vriendin in de stad en besloten wij bij de 7even in Breda wat te gaan eten. Aha! Brood met pesto, kruidenboter en tzatziki. lekker. Dat nemen we even. Het was niet eens zo duur als je de prijs vergelijkt met andere eettentjes.

Het duurde niet lang voordat we een net plankje kregen met drie witte bakjes erop en twee broodjes ernaast. Een witte en een bruine pistolet, ieder in van die plakjes gesneden die toch nog aan elkaar zaten. Scheurplakjes dus. Flink wat pesto, een goede dosis tzatziki en de kruidenboter mocht er qua hoeveelheid ook wezen. Zelfs de smaak was niet onaardig.

Echter, het was wel een smaak die we maar al te goed kenden. Wij kopen namelijk dezelfde pesto en kruidenboter bij onze grote vriend Albert Heijn en die pistolets komen daar volgens ons ook vandaan. De tzatziki was duidelijk niet vers of gewoon bereidt zonder veel inspiratie. We kwamen hierover in gesprek. Wat is het toch vreemd dat iets was zich profileert als een eettentje kant en klare dingen serveert? Waarom maken ze het niet vers klaar? Kruidenboter kan je makkelijk in de koelkast bewaren en tzatziki is zo gemaakt. Ook pesto is niet erg moeilijk. En dan kan je het in grotere hoeveelheden maken, spaar je als tent zeer waarschijnlijk nog wat uit ook, ook al koop je goedkope middelen bij de Albert Heijn, en je geeft een fantastische service aan je klanten. Dat alles voor een half uurtje tot een uur werk op een werkweek.

We hebben het opgegeten, logisch, want thuis doen we dat ook, en besloten om daar geen brood met kruidenboter meer te bestellen. Het is gewoon geen verrassing, geen streling van de tong. Het is inspiratieloos. Dus, 7even, denk even na en serveer vers, dan heb je er sowieso alweer twee terrasgangers bij.

One response to “Hoe smaakt verse Tzatziki?”

 1. giel says:

  Laat Gordon Ramsey het maar niet horen… Het is zeker iig geen goede klantenbinding.
  Tevens wil ik opmerken dat als horeca eigenaren hun spullen bij de albert heijn kopen, ze eigenlijk heel stom bezig zijn, want er zijn juist voor hen groothandelaren zoals bv de macro opgericht. Dat scheelt ze minimaal 10-20% van de kosten die ze kennelijk willen besparen, anders haal je niet kant en klaar.

  Gezien de horeca prijzen in Nederland zowiezo, is het al een wonder dat er mensen op het terras willen zitten. Je betaalt al gauw twee en een halve euro voor het sap 1-3 geperste sinaasappels in een klein borrelglaasje. Vers? ja dat wel soms.

  Nu moet ik ook wel zeggen dat ik erg verwend ben met Oost-Europa waar je nog geen euro betaald voor een frisse, doch lichtelijk aangelengde halve liter pils.
  Dat zie ik sommige uitgaansgelegenheden in Nederland niet doen.
  Dat zie ik sommige uitgaansgelegenheden in Nederland niet doen.
  Sorry, zei ik nou twee keer hetzelfde? Dat komt door drank…dat kan ik hiet helpen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *